8 tips til høstferie i Oslo

solnedgang over opera bygning og barcode i bakgrunnen

Høsten i Oslo byr på en rolig atmosfære som gir rom for å verdsette de små tingene i livet. Som det å kjøpe en varm chai latte «to go», sette seg på en benk og se hvordan løvtrærne farger byen. Det er også tiden for å gå turer i marka og bli kjent med nye bydeler. Eller bare det å få oppleve byens populære aktiviteter uten å måtte stå i kø.

Alle de flotte turmulighetene

Marka er i seg selv en god grunn til å besøke Oslo om høsten. Maridalsalpene er fantastisk og toppene her gir unik utsikt. Sognsvann er et populært turområde, hvor du enkelt kan gå til både Vettakollen og Frognerseteren. Grefsenkollen er også startpunktet for mange flotte turer. Nordmarka ligger rett utenfor døren til Topcamp Bogstad. Du kan for eksempel gå eller sykle rundt Bogstadvannet, som blir enda finere når de fargede løvene gir gjenskinn i vannet.

En mer sentrumsnær tur er å gå langs Akerselva. En hyggelig tur som går hele veien fra Maridalsvannet til Vaterland i Oslo sentrum. I sentrum er det også mange fine parker å spasere i. Den beste om høsten er kanskje Frognerparken, med statuene i Vigelandsparken og elven rennende gjennom.

Holmenkollen og Roseslottet

I Holmenkollen venter en perfekt dag hvor du for eksempel kan spise på restauranten, ta zipline, rappellere ned hopptårnet, besøke skimuseet eller utforske flere fine turstier. Her er det bare fantasien som setter grenser. Blant annet kan du gå til Sognsvann, Vettakollen og Frognerseteren.

I nærheten av sistnevnte finner du også den populære attraksjonen Roseslottet. En kunstinstallasjon med formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme.

© Foto: VisitOSLO / Tord Baklund

Shopping

Shopping er aller best om høsten, når butikkene bugner over av den siste vakre høstmoten. Du finner mange eksklusive butikker i Nedre Slottsgate. Det er diverse butikker av ulik skala på Aker Brygge, i Bogstadveien og i Karl Johans gate. På Grünerløkka er det mange butikker blant kaffesjapper og barer. 

Kjøpesentrene Oslo City og Byporten ligger ved Oslo S. Hos Paleet, Eger og Steen & Strøm finner du butikker i dyrere klasser.

Aker Brygge, havnepromenaden og sauna

Aker Brygge har et bredt utvalg av serveringssteder og shopping, men er også et utmerket sted for å bare rusle en tur. Bryggen er full av kaffebarer, så du kan enkelt kjøpe med deg noe på veien.

Om du ønsker å oppleve mer av havnen, bør du gå hele havnepromenaden – fra tuppen av Sørenga til Tjuvholmen. Eller gå langs vannet helt ut til Bygdøy, dersom du ønsker en lenger tur. Langs veien ligger flere saunaer ved vannet. Kok, Oslo Fjord Spa og SALT er eksempler på steder som tilbyr dette.

© Foto: VisitOSLO / Didrick Stenersen

Spennende aktiviteter innendørs

Oslo reptilpark har øgler, slanger, krokodiller, edderkopper, skorpioner, insekter og mer. Fangene på Fortet er stedet du kan ta med vennegjengen eller familien for en morsom dag med oppgaveløsing og utfordringer. For mer fart og spenning er trampolineparken Rush, Oslo klatrepark og aktivitetssenteret Megazone perfekt.

Stovnertårnet

Stovnertårnet er Norges lengste tårn. Det er et utsiktstårn, en attraksjon i seg selv, et møtepunkt, et monument og også en slags turvei, med sine 265 meter til toppen - selv om toppen bare er 15 meter over bakken. Ta med noe varmt å drikke på en termos, og nyt utsikten over røde blader og oransje skoger. 

© Foto: VisitOSLO / Didrick Stenersen

Kultur og museer

Du kan velge og vrake, alt ettersom hva humøret sier. Operahuset, Deichman Bjørvika og det nye Munch-museet bør du få med deg. Ta gjerne turen innom Teknisk museum, Kon-Tiki museet, Norsk folkemuseum eller Naturhistorisk museum også. Nasjonalmusset, Astrup Fearnley-museet og Henie Onstad Kunstsenter gir påfyll til den kunstinteresserte.

Nyt solnedgangen med god utsikt

Det aller beste med hovedstaden om høsten er kanskje de knallfargede solnedgangene. Se solen fargelegge byen gylden, mens den går ned i Oslofjorden og gjør himmelen oransje. Du kan nyte synet fra bryggen på Tjuvholmen eller Sørenga, eller du kan reise opp i høyden til Ekebergparken, Grefsenkollen, Vettakollen eller Glassberget på Årvollåsen.

Overnatting i nærheten

Topcamp Bogstad

Vi holder til ved markagrensa vest i Oslo, 15 minutter fra Oslo sentrum. Hos oss bor du godt uansett om du velger våre leiligheter, hytter eller campingplassen. Vi har førsteklasses sanitæranlegg, hvor du kan booke ditt eget privat bad. Her kan du bo hele året.

Besøk oss