7 høstopplevelser ved Hafjell

Fra Hafjell kan du oppleve fantastisk natur, familieparker og Lillehammer.

1. Fine turområder

I den vakre naturen rundt Hafjell finner du fjell og fotturer, flotte skiløyper, fiskevann og vakre, turkise Gudbrandsdalslågen. Det er mange muligheter for å bruke tid i naturen. Fjellandskapet i Rondane Nasjonalpark og de frodige omgivelsene rundt Mjøsa er heller ikke lange turen unna.

Høgberget, gir deg en imponerende utsikt over dalen og elven. Du kan gå dit direkte fra Topcamp Rustberg. Det er også flere flotte skiløyper i området når snøen faller.

Turkart fra UT.no.

2. Lilleputthammer

Lilleputthammer, miniatyrutgaven av Lillehammer sentrum, er spesielt tilrettelagt for barn opptil 9 år. Den er omtalt som "den lille byen med det store hjertet". Det er togkjøring, båter, berg- og dalbane, og mye mer som barna kan oppdage.

3. Barnas Gård

Området rundt Hafjell og Lillehammer kryr av morsomme familieparker.

En av dem er Barnas gård, som tilhører Hunderfossen. Dette er en besøksgård for alle dyrevenner. Her kan du møte 160 dyr av 20 ulike slag. Du kan mate og klappe dyrene, kjøre terrengbiler og leke i klatreløypen.

Barnas Gård holder åpent i høstferien, uke 40 og 41.

© Foto: Hunderfossen Eventyrpark / Esben Haakenstad

4. Norsk Vegmuseum

På Norsk Vegmuseum kan du se hvordan veier oppsto, hvem som bygget dem og hvordan de er blitt brukt gjennom historien. Norsk fjellsprengningsmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum er også blitt etablert i Norsk Vegmuseum. 

Det er et barnevennlig museum, med mange morsomme aktiviteter.

5. Bike Park og alpinsenter

Opplev Hafjell på to hjul. Hafjell Bike Park tar deg og sykkelen opp til nydelig fjellandskap med heis. De er ledende i landet på heisbasert sykling. Det er 19 løyper, med ulik vanskelighetsgrad. Det er også flere spennende muligheter for sykling på Øyerfjellet. Du kan leie ulike sykkeltyper fra parken.

Hafjell Alpinsenter legger til rette for en alpinsuksess i et snørikt landskap. 

© Foto: Esben Haakenstad

6. Lillehammer

Lillehammer har en av de fineste gågatene og handlegatene i Norge, med sin gamle trehusbebyggelse som byens hovedpulsåre. Byen er kjent som et unikt og stemningsfullt bysentrum. Du finner et variert utvalg av moderne og spennende butikker, gode kaféer og restauranter, og et rikt kulturliv med gallerier, museum og mange spennende arrangementer.

Byen er et populært reisemål for både norske og utenlandske turister, spesielt etter OL i 1994, men også på grunn av den berømte TV-serien “Lilyhammer”.

7. Rondane Nasjonalpark

Ta en dagstur til Norges første nasjonalpark. Om høsten eksploderer fargene, og lanskapet blir vilt og vakkert. Gå turer i fjellet, besøk fjellstuer, eller gå på fossefalljakt. Brudesløret, Ulafossene og Vesleulfossen anbefales.

Overnatting i nærheten

Topcamp Rustberg

Vi ligger rett ved Gubrandsdalslågen og tilbyr overnatting hele året. Hos oss vil du bo godt uansett om du velger hytte, leilighet eller camping. Vi har også sesongplasser for deg som ønsker å en feriebolig ved fjellet.

Besøk oss
Overnatting i nærheten

Topcamp Mjøsa

Under en times kjøring fra Hafjell finner du Topcamp Mjøsa. Vi holder til ved vannkanten til Mjøsa, i nærheten av Brumunddal sentrum. Du kan velge mellom hytte, leilighet eller camping. Vi har også sesongplasser for deg som ønsker ditt eget ferieparadis ved vannet.

Besøk oss