Topp 9 høstaktiviteter ved Mjøsa

Opplev Mjøsidyll på sitt beste. Gårder med deilig, lokal mat, fargerike omgivelser og fine naturopplevelser er akkurat det som gjør høsten rundt vannet ekstra spesiell.

Koselige Brumunddal sentrum

Brumunddal skorter ikke på sjarm. Butikker, restauranter, kaféer og puber ligger på rad og rekke. Størrelsen på byen begrenser ikke utvalget av spisesteder, her er det flust å velge mellom. Ta med en varm kopp kaffe i hånden mens du utforsker sentrum. Sørg for å smake på Brumundalsbollen fra Bakeriet i Brumunddal og lokale delikatesser hos Matfatet.

Prøysenhuset

Ta deg gjennom Prøysens fortelling i Prøysenhuset. Skap minner i utstilling, Prøysenscena, aktivitetsrom og på Kafé Julie. Aktivitetsrommene inneholder snekkerverksted, skriveverksted, lesing og lek.

Informasjon og priser for Prøysenhuset.

Lokal mat

På flere av gårdene rundt Mjøsa kan du dra på selvplukk gjennom sommer- og høstsesongen. Om høsten kan du plukke blant annet mais og epler, og du har tilgang på en haug av lokal og kortreist mat både på gårdene og markeder.

Hos Matfatet på torget i Brumunddal finner du masse lokale råvarer. Alt fra poteter og solbærsaft til kjøttvarer og egg. Matfatet blir omtalt som regionens utstillingsvindu for kortreist mat.

Helgøya klatrepark

På Helgøya kan du klatre i det som omtales som Norges vakreste klatrepark. Klatreparken er like morsom for store og små, med sine ni løyper, 13 ziplines og til sammen 142 klatreelementer. Parken holder åpent i helgene ut september.

Billetter til Helgøya klatrepark. 

Mange muligheter i Mjøsparken

Friluftsområdet Mjøsparken ligger ved Mjøskanten i Brumunddal. Området er på over 80 000 kvadratmeter, med blant annet skatepark, basketbane, volleyballbane, lekeplass, promenade og serveringssted. Her er det hyggelig å bare rusle seg en tur langs vannet, eller ta med barna på en runde basket. 

© Foto: Ringsaker kommune

Mjøsmuseet

Mjøsmuseet er et kulturhistorisk museum, med avdeling på Gjøvik, Toten og Minnesund. Her er det over 100 historiske bygninger, flere parker, kulturlandskap og parker, i tillegg til gjenstander og fotografier. Mjøsmuseet tilbyr flere omvisninger og du kan besøke en av kaféene deres for mat i historiske omgivelser.

Tur med utsikt

Turen til Store Skjellingshovde gir en utrolig utsikt, som du ikke vil være foruten. Det er en tur med stigning på rundt 200 høydemeter, som er cirka 3 kilometer én vei. På toppen er det et branntårn, og derfra får du panoramautsikt over skog og topper. Dra hit for å se solnedgangen i det klare høstværet, du vil ikke bli skuffet.

© Foto: Visit ØstNorge / Hans Haug

Skitt fiske

Det er flust av fiskemuligheter rundt Mjøsa. Det er flere elver med god fiske, og i Mjøsa kan du fange 20 ulike fiskearter. I Mjøsa er det fritt fiske, og du trenger ikke fiskekort. Fiske med stang og håndsnøre er tillatt året rundt, også isfiske. Husk å ellers lese deg opp på fiskereglene før du setter i gang.

Hamar

Hamar byr på action, historie, avslapping og mange spisesteder. Selv mener befolkningen at de ligger på den "riktige" siden av Mjøsa, på grunn av solen. Om dette er riktig kan du finne ut når du rusler gjennom gatene. Eller når du besøker Domkirkeodden, som har blitt kåret til et av verdens vakreste museer.

Hamar har også badstubåt, Skibladner og Vikingskipet å by på.

Overnatting i nærheten

Topcamp Mjøsa

Vi holder til ved Mjøskanten i nærheten av Brumunddal sentrum. Hos oss vil du bo godt uansett om du velger hytte, leilighet eller camping. Vi har også sesongplasser for deg som ønsker ditt eget ferieparadis ved Mjøskanten. 

Besøk oss
Overnatting i nærheten

Topcamp Rustberg

Vi ligger rett ved Gudbrandsdalslågen, en times kjøring fra Brumunddal. Hos oss vil du bo godt uansett om du velger hytte, leilighet eller camping. Vi har også sesongplasser for deg som ønsker feriebolig ved fjellet.

Besøk oss