7 høstopplevelser rundt Grimstad

Liten båt på havet, med to fiskere i solnedgang.

© Raet nasjonalpark | Jarle Kvam

Du trodde kanskje Grimstad bare var en sommerby? Tro om igjen! Byen ligger nært alle de fantastiske mulighetene som finnes på Sørlandet.

1. Familiekos i Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand, 25 minutter fra Grimstad, er den ultimate destinasjonen for deg både med og uten barn. Besøk Kardemommeby, dyrene i Hakkebakkeskogen og selvsagt alle de søte, morsomme og skumle dyrene.

Parken har en haug aktiviteter utenom dette. Ta for eksempel tømmerrenna, kjør Jungebob, lek på lekeplassen og i klatreløypa, og opplev "Skumle dager" i høstferien. 

Grimstad sentrum

Sentrum i Grimstad har flere flotte butikker innen mote, tilbehør, interiør og mer. Gå gjennom de koselige brosteinsgatene, smauene og torgene.

I gågata ligger de tradisjonelle hvite sørlandshusene etter hverandre. Sett deg ned på en hyggelig kafé, og titt innom noen av de lokale butikkene. Mangfoldet av mat og drikke i Grimstad er stort, med et godt utvalg gode spisesteder. 

Du kan også gå i Henrik Ibseens fotspor. Besøk stedet han jobbet, og hvor han skrev sine første stykker. 

Skitt fiske!

I Grimstad finnes det flere fiskemuligheter, både i havet og i ferskvann. En flott aktivitet for å senke skuldrene i naturen, og oppleve mestring når du får napp.

Prøv lykken på torsk, sei, lyr og makrell med havfiske, eller kast ut snøret i et av ferskvannene for å få ørret, gjedde eller abbor på kroken. Grimstad er også kjent for gode muligheter for å få sjøørret på kroken! Husk å holde deg oppdatert på informasjon rundt fritidsfiske og fiskekort.

© Foto: Raet nasjonalpark / Jarle Kvam

Turer og skjærgårdsnatur

Den vakre naturen i og rundt Grimstad byr på fantastiske muligheter for sykling, gåturer, båtturer og mer. 

Gå ikke glipp av Raet nasjonalpark, som består av 607 kvadratkilometer kystnatur og hav, med ulike marine naturtyper, strender, lyngheier og rullestein.

"Kongeveien" er perfekt for deg som ønsker en idyllisk sykkeltur, gjennom lauvskog, forbi små vann og over broer. Turveien er stort sett stengt for biler. 

Er du glad i litteratur og kultur er kanskje Hamsuns ruslespor alternativet for deg! Her kan du følge Hamsuns fotspor, som han skrev om i "På gjengrodde Stier".

Turkart fra UT.no.

Opplev skjærgården fra kajakken

Vil du virkelig flyte gjennom skjærgården kan du leie kajakk. På BUA Grimstad kan du låne alt utstyret du trenger for en fantastisk tur på vannet.

Utlån fra BUA Grimstad.

© Foto: Raet nasjonalpark / Øystein Paulsen

Interaktiv moro på Sjøfartsmuseet

Sjøfartsmuseet i Grimstad er den perfekte familieaktivitet. Museet viser en moderne utstilling om Sjøfartshistorien i Grimstad og Aust-Agder. 

Det er flere interaktive aktiviteter underveis, noe som gjør dette stedet perfekt for barna. Det er en museumsbutikk og en kafé i bygget. 

Sjøfartsmuseet holder åpent i høstferien.

Bli sjarmert på alpakka-vandring

Du kan være sikker på at dette er en vinner hos både barna og de voksne. Midt-Tjore Gård tilbyr gåtur med de artige og nusselige dyrene. Turen varer mellom 1,5 og 2 timer.  

Før turen får du en innføring om alpakkaen, og du får hilse på de enda mer nusselige alpakkaungene. 

Om sommeren kan det være lurt å bestille tur i god tid, da turene raskt fylles opp.

Kontakt Midt-Tjore Gård for billetter. 

Overnatting i nærheten

Topcamp Bie

Ved Grimstad sentrum finner du Topcamp Bie. Vi har hytter, leiligheter og campingplasser i idylliske omgivelser. 

Besøk oss