10 høstopplevelser i Mandal

Oversiktsbilde over Mandal med mange hvite trehus, havnen og Furulunden. Foto

Opplev den fargerike høsten i Mandal og området rundt. Disse aktivitetene passer for alle.

Prøv fiskelykken

Rundt Mandal finnes det flere fiskemuligheter, både i havet og i ferskvann. En flott aktivitet for å senke skuldrene i naturen, og oppleve mestring når du får napp.

Prøv lykken på torsk, sei, lyr kveite og makrell med havfiske, eller kast ut snøret i et av ferskvannene for å få ørret, gjedde, abbor eller røye på kroken. I Lindesnes-regionen kan du også prøve deg på laksefiske. Husk at det kreves tillatelse eller fiskekort.

Lindesnes Fyr

Lindesnes Fyr på "Sydkapp" er den tredje mest besøkte attraksjonen i Vest-Agder, etter Dyreparken og Sørlandsbadet. Det er faktisk så mye som rundt 80 000 personer som oppsøker Norges aller sydligste fastlandspunkt hvert år.

Utsikten rundt tårnet er spektakulær! Lindesnes Fyr er like imponerende i strålende sol, som når naturkreftene viser muskler. Sørg for å få med deg solnedgangen fra det flotte fjellplatået.

© Foto: Peder Austrud / Visit Sørlandet

La adrenalinet pumpe i Bjelland

I Bjelland, cirka 40 minutter fra Mandal, kan du virkelig få opp pulsen. Adventure Norway tilbyr diverse spennende aktiviteter. Her kan du klatre Via Ferrata, rafte i Mandalselva, leie kajakk og få kajakk-kurs, ta en runde paintball med vennegjengen og prøve rappellering ned en fjellvegg. De tilbyr til og med elgsafari!

Sjarmerende Mandal sentrum

Mandal har en sjarmerende gamleby hvor hvite trehus ligger på rad og rekke i trange gater. Her er det like hyggelig året rundt. Det er mange koselige nisjebutikker i byen, og flere fine steder å sette seg ned når sulten melder sin ankomst. Du finner flere spisesteder, hvor du kan få alt fra burger og pizza, til sjømat og deilige bakevarer.

Familietid hos Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand er den ultimate destinasjonen for deg med barn. Parken er åpen hele året, selv om aktivitetene endres noe ut ifra sesong. Ikke bare kan du se søte, morsomme og skumle dyr fra alle verdenshjørner. Du kan også oppleve "Skumle Dager" i høstferien, samt tømmerrenna, bilbane, reli safari og traktorbane. 

© Foto: Adam Read / Visit Sørlandet

Surfing og kiting

At været er røffere om høsten gjør også surfing og kiting på Lista til en populær aktivitet. Her har de surfekurs, om du trenger litt opplæring før du hopper i vannet. 

Sørlandsbadet

Et sted du sannsynligvis ikke trenger opplæring er på Sørlandsbadet i Lyngdal. Her kan du bruke flere timer med bading i bassengene, god stemning i vannskliene og hopping fra stupetårnet. En fin aktivitet for hele familien.

Restaurant Under

På Sprangreid ligger den unike undervannsrestauranten Under. En opplevelse ulik de fleste! Her bør du være tidlig ute skal du nyte et måltid med vindu mot fiskenes liv.

© Foto: Under / Ivar Kvaal

Flotte turmuligheter

Det er kanskje ikke fullt av høye og mektige fjell på sørlandet, men fine turer er det likevel. Pakk sekken med en god niste og kakao!

Det er for eksempel flere fine turer i Lyngdal, både langs kysten, fjorden og i fjellet. Skrelia er en fin tur bare en kort kjøretur unna Lyngdal sentrum. Vedefjell er et turområde med utsikt over hele kystlinjen fra Lindesnes til Farsund og Skopteland er en kort og fin tur hvor du kan nyte turmaten i dagsturhytta.

I tillegg ligger vakre Furulunden rett ved siden av Topcamp Sjøsanden. Her kan du gå på fine skogsstier, spise lunsjen på svaberget, og gå til Hobdetoppen for litt utsikt. 

Nydelig utsikt fra Uranienborg

Gå ikke glipp av Uranienborg når du er i Mandal. Turen opp er ikke lang – rundt ti minutter – men den fargerike utsikten er upåklagelig.  

Fra sentrum, like ved restauranten SMOI, går du opp en trapp og videre oppover en bakke, før du kommer til den lille toppen og utsiktspunktet Uranienborg. Det er et vakkert kikkerthus med utsikt over hele Mandal, Furulunden og skjærgården. 

I seilskutetiden var dette utkikksplassen der koner og barn gikk opp for å speide etter mann og far når skutene kom inn Mannefjorden.

Overnatting i nærheten

Topcamp Sjøsanden

Vi ligger ved de syv strendene i Mandal. Rundt oss har vi den fantastiske Furulunden. Hos bor du godt uansett om du velger hytte, leilighet eller camping. 

Besøk oss