4 høstopplevelser på Ringerike

Lang bygning skruer seg  over en elv, omringet av skog.

© Foto: Arvid Høidahl

Høsten er flott i Ringerike! Utforsk det beste regionen har å by på, med aktiviteter og opplevelser for hele familien.

1. Kunst og arkitektur på Kistefos museum

På Kistefos museum møtes industri, skulptur og arkitektur på en unik måte. Stedet må oppleves når du er i området. Blant annet kan du se den verdenskjente "The Twist".  I 2020 fikk museet utmerkelsen "Tripadvisors Traveller’s Chioce", som kun gis til TripAdvisors topp ti prosent av de beste attraksjonene i verden. Her er det blant annet lekeapparater, skulpturpark og en fontene, hvor du kan se vannet som skyter til værs.

2. Shopping og god mat på Hadeland Glassverk

Hadeland Glassverk er et vakkert handelssentrum med flere aktiviteter. Blant annet kan du prøve å blåse glass, som er moro for både store og små. I tillegg er det flere shoppingmuligheter, med hele ti butikker og seks spisesteder. Her er det ulike aktiviteter gjennom hele året. Hadeland Glassverk er ellers et hyggelig sted for å bare rusle og titte litt rundt.

3. Flotte turer med fantastisk utsikt

Det er mange fantastiske turer i området. En av de mest populære turene er Mørkgonga. Turen kan være krevende enkelte steder, men utsikten du får på toppen er verdt strevet. Pass på hvordan du parkerer, da parkeringen på området ikke er den beste. 

En annen populær tur er Kongens utsikt, hvor du ser utover regionen. Du kan gå fra Sundvolden Hotel, som tar to-tre timer, eller du kan kjøre opp til Kleivstua og gå derfra. Turen fra Kleivstua er svært familievennlig, og tar i underkant av 30 minutter én vei. En enda kortere tur er Dronningens utsikt, som er i samme område. Utsikten er fortsatt god, bare ikke like god! Begge stedene er fantastisk for solnedgang.

Ønsker du færre høydemeter, er Elvelangs i Hønefoss en skjult perle. Turen går fra Benterud til Hovsenga, og er på rundt 7,5 kilometer. Stien går forbi fritidsområdene Schjongslunden, Petersøya og Hovsenga, hvor det er hyggelig å sette seg ned for en kaffe. Det er også flere benker langs stien, hvor du kan nyte det rødmalte landskapet. 

Turkart fra UT.no. 

© Foto: Oda Hveem

4. Næringsparken som har alt

Næringspark høres kanskje ikke så spennende ut å besøke. Vent til du har hørt om Helgelandsmoen Næringspark. Her finner du blant annet Ringeriksbadet, med flere basseng, stupetårn og sklier. Du har også Norges tøffeste Boot Camp-løype rett ved siden av. 

Thomas Klevjer driver galleriet sitt i nabobygget til den gamle messa. Galleri Klevjer har utstillinger med sine egne verk, men også store norske kunstnere, som Per Spook og Odd Nerdrum. 

Det er flere bruktbutikker og andre aktiviteter i næringsparken. 

Området er et ypperlig turområde. Helgelandsmoen var militærleir fra 1868 frem til 2001, og du ser fortsatt spor etter militæraktivitet.

Overnatting i nærheten

Topcamp Onsakervika

Vi på Topcamp Onsakervika kan tilby deg overnatting ved Østlandets fineste strand. Vi holder til ved strandkanten til Tyrifjorden på Røyse i Hole kommune. Hos oss bor du godt uansett om du velger hytte, leilighet eller camping. Vi har sesongplasser for deg som ønsker et ferieparadis ved stranda. 

Besøk oss