Høyt & Lavt Klatrepark Hallingdal

Klatreparken H&L Hallingdal består av seks lekne og utfordrende løyper, Ørnestupet og mange ziplines. To ziplines på over 250 meter over Hallingdalselva! Trygg opplæring av erfarne guider. For alle fra minimumshøye 110 cm.

NB! Vi anbefaler å kjøpe billetter online på forhånd - det går raskere, du sikrer deg mot at det er fullt og du slipper å stå i kø. Følg lenke til booking annet sted på denne siden!

Vi har åpent helger i de delene av året der klimaet tillater det, åpent daglig i sommerferien og høstferien.

I Klatreparken Høyt og Lavt Hallingdal er det utfordringer for alle. Fra miniløyper for de aller minste barna, til løyper som gir litt mer adrenalin for de tøffeste - morsomt for både barn og voksne. Her kan hele familien gjøre noe morsomt sammen!

Praktisk info: Opplæring hver halve time. Inngangs-stigene tas opp en halvtime før stenging. Minimumhøyde 110 cm. De mellom 110-140 cm kan benytte to av våre løyper.

Vi har mange bedrifter, utdrikningslag og grupper ellers som vi tar i mot på forespørsel- også utenom ordinær åpningstid. Vi skreddersyr gjerne et opplegg for bedrifter, vennegjenger, utdrikningslag osv. Spør oss om et uforpliktende tilbud!

Vi har installert et enda bedre sikkerhetssystem - continuous lifeline som gjør at alle klatrere er sikret hele veien!

Elvedansen; to nye zip-lines på hele 250 og 270 meter! Det blir en helt spektakulær luftig opplevelse som går på kryss over Hallingdalselva. Dermed ender du opp helt ned ved servicebygget. Åpen mellom kl. 13:00 - 15:00. Værforbehold! Zip-lines er sensitive i forhold til vind og kan bli stengt på kort varsel.

Vi har tilsammen seks løyper i klatreparken:

Bukkespranget: Person må være minimum 140 cm lang. Vanskelighetsgrad: Heftig.
Lengde: 370 meter med 12 hinder. Høyeste løypa i parken. Barn under 8 år må ha følge med voksen i hindrene.

Steinskvetten: Person må være minimum 140 cm lang. Vanskelighetsgrad: Litt vanskelig
Lengde 420 meter med 15 hinder. Lengste zip-line på 100 meter. Barn under 8 år må ha følge med voksen i hindrene.

Fossekallen: Person må være minimum 110 cm lang. Vanskelighetsgrad: Lett
Lenge: 290 meter med 13 hinder. Avsluttes med zip-line på 100 meter. Barn under 6 år må ha følge med voksen i hindrene. Anbefalt 1 voksen pr 4 barn.

Veslefrikk: Person må være minimum 110 cm lang. Vanskelighetsgrad: Lett
Lenge: 270 meter og 12 hinder. Barn under 6 år må ha følge med voksen. Anbefalt 1 voksen pr 4 barn.

Elvedansen - 2 ZIPLINES OVER ELVA!
Løypa starter med en klatrestige på hele 14 meter! Deretter setter man utfor to zip-line etter hverandre på 270 og 250 meter! En helt spektakulær luftig opplevelse som går på kryss over Hallingdalselva. Dermed ender du opp helt nede ved servicebygget.
Person må være minimum 140 cm lang. Vanskelighetsgrad: Utfordrende
Barn under 10 år må ha følge med voksen (over 18 år). Anbefalt 1 voksen pr 4 barn.

Sidespranget
Familieløype med 11 nye hinder. Stort spider-nett og utfordrende klatreplanker.
Person må være minimum 110 cm lang. Vanskelighetsgrad: Litt vanskelig
Barn under 6 år må ha følge med voksen (over 18 år). Anbefalt 1 voksen pr 4 barn.

Ørnestupet - Hopp ut fra 12-meters høyde!
Kast deg ut fra 12-meters høyde - gjett om det kiler i magen - men med Quick jump-line er du fullstendig trygg og bremses mykt opp. Fritt fall i to meter.
Høydegrense: Minimum 110 cm og over 8 år i følge med voksen.
Vektgrense: min 20 kg / maks 120 kg.
Passer du ikke inn i kravene, ta kontakt med våre instruktører.

Vi kan dessverre ikke gi barn uten følge tilgang til de "høye løypene" i parken.

Hva slags opplæring får man?
Alle som skal benytte klatreparken må gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs med instruktør. Kurset må gjennomføres minst en gang per sesong. På dager med stor pågang må det dessverre påregnes noe ventetid i sikkerhetsopplæringen. Følg instruktørens beskjeder nøye for å minske ventetiden.

Hva om været blir dårlig?
Parken holder åpent uansett vær i sesongen. Ved torden og/eller kraftig vind kan deler av parken måtte stenges til været letter. Uforutsett driftstans medfører ikke rett til refusjon av billettpenger.

Bekledning
Vi anbefaler treningstøy eller lett turtøy til klatring. Man blir fort varm av all aktiviteten, så kle deg med mulighet for lettelse i antrekket. Det kan være gunstig å ha med en sekk med ekstra tøy. Joggesko eller tursko med god såle er å foretrekke. Det er ikke noe problem å klatre mens det regner - ha litt lett regntøy med i sekken.

Servering
Vi har servering fra vår Snakkbar i ordinær åpningstid. Her finner man et utvalg kalde og varme retter. Man får også kjøpt is, drikke og et utvalg snacks. Det er tillatt å nyte egen medbrakt mat og drikke ute der det er oppsatte benker. Vi har også salg av suvenirer som f.eks pannebånd, hansker, t-skjorter og drikkeflasker.

ANDRE HØYT & LAVT KLATREPARKER
Høyt & Lavt er et nettverk av klatreparker med spennende utfordringer for store og små i tretoppene. I tillegg til klatreparken i Hallingdal, kan du finne oss i Vestfold, Nedstrand, Fjærland og Preikestolen. Mer info om klatreparkene kan du finne på www.hoytlavt.no