Topp 10 opplevelser fra Grimstad

Liten båt på havet, med to fiskere i solnedgang.

© Raet nasjonalpark | Jarle Kvam

Grimstad ligger nært alle de fantastiske mulighetene som finnes på det glade Sørlandet.

1. Idylliske Grimstad sentrum

Sentrum i Grimstad har flere flotte butikker innen mote, tilbehør, interiør og mer. Gå gjennom de koselige brosteinsgatene, smauene og torgene. 

I gågata ligger de tradisjonelle hvite sørlandshusene etter hverandre. Sett deg ned på en hyggelig kafé, og titt innom noen av de lokale butikkene. Mangfoldet av mat og drikke i Grimstad er stort, med et godt utvalg gode spisesteder. 

Du kan også gå i Henrik Ibseens fotspor. Besøk stedet han jobbet, og hvor han skrev sine første stykker. 

2. Turer og skjærgårdsnatur

Den vakre naturen i og rundt Grimstad byr på fantastiske muligheter for sykling, gåturer, båtturer og mer. 

Gå ikke glipp av Raet nasjonalpark, som består av 607 kvadratkilometer kystnatur og hav, med ulike marine naturtyper, strender, lyngheier og rullestein.

"Kongeveien" er perfekt for deg som ønsker en idyllisk sykkeltur, gjennom lauvskog, forbi små vann og over broer. Turveien er stort sett stengt for biler. 

Er du glad i litteratur og kultur er kanskje Hamsuns ruslespor alternativet for deg! Her kan du følge Hamsuns fotspor, som han skrev om i "På gjengrodde Stier".

Turkart fra UT.no.

© Foto: Raet nasjonalpark / Jarle Kvam

3. Seiltur med skonnerten Solrik

Få ting er som å nyte sjøbrisen fra en seilbåt. Grimstads egen skonnert, Solrik, tar deg med rundt kysten. Turene går blant annet til nasjonalparken Raet, eller besøk til ulike fyrtårn. 

Solrik kan leies av grupper for hyggeturer, havfisketurer, bursdagsfeiringer, langturer langs kysten og mer! De har skjenkebevilgning om bord. 

Besøk solrik.no for mer informasjon og booking.

4. Skitt (krabbe)fiske!

Det er mange gode muligheter for fiske i Grimstad. Både skjærgården og innlandsvannene byr på gode fiskemuligheter. Du kan blant annet få sjøørret, makrell, torsk, gjedde, sei og lyr på kroken. 

Om du ikke vil ha fisk på middagsbordet er krabbefiske en morsom aktivitet, som også barna synes er gøy.

5. Opplev skjærgården fra kajakken

Vil du virkelig flyte gjennom skjærgården kan du leie kajakk. På BUA Grimstad kan du låne alt utstyret du trenger for en fantastisk tur på vannet.

Utlån fra BUA Grimstad.

© Foto: Raet nasjonalpark / Øystein Paulsen

6. Interaktiv moro på Sjøfartsmuseet

Sjøfartsmuseet i Grimstad er den perfekte familieaktivitet. Museet viser en moderne utstilling om Sjøfartshistorien i Grimstad og Aust-Agder. 

Det er flere interaktive aktiviteter underveis, noe som gjør dette stedet perfekt for barna. Det er en museumsbutikk og en kafé i bygget. 

De har brygge med båtfortøyning og badetrapp rett utenfor.

7. Bli sjarmert på alpakka-vandring

Du kan være sikker på at dette er en vinner hos både barna og de voksne. Midt-Tjore Gård tilbyr gåtur med de artige og nusselige dyrene. Turen varer mellom 1,5 og 2 timer.  

Før turen får du en innføring om alpakkaen, og du får hilse på de enda mer nusselige alpakkaungene. 

Om sommeren kan det være lurt å bestille tur i god tid, da turene raskt fylles opp.

Kontakt Midt-Tjore Gård for billetter. 

8. Bli smartere hos Vitensenteret

I Arendal, 20 minutter fra Grimstad, ligger Vitensenteret Sørlandet. Her kan hele familien lære og leke seg gjennom eksperimenter og aktiviteter. 

Utstillingen i Arendal har aktiviteter innen temaene Maritim teknologi, energi, og din kropp og helse. Familien kan konkurrere, leke, spille og eksperimentere sammen.

9. Familiekos i Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand, 25 minutter fra Grimstad, er en storslager for barna. Besøk Kardemommeby, dyrene i Hakkebakkeskogen og se Kaptein Sabeltann. 

Det er badeland, dyrepark og masse aktiviteter. 

10. Norsk Hagebruksmuseum

I Dømmesmoen park ligger Norsk Hagebruksmuseum. Museet har tre utstillinger som viser hagebrukets historie, og er det eneste av sitt slag i Norge. Når dere går blant ripsbuskene kan dere se hvem som kan gjenta "Ibsens ripsbærbusker og andre buskvekster" flest ganger.

Blant annet får du et innblikk i produksjonen av de kjente vinene fra Fuhr vist. En annen går i dybden på hvorfor biene er så viktige for maten vår. Siste utstilling gir et tilbakeblikk på Grimstads store konserveringsindustri.

Museet ryktes i å ha byens beste vafler, butikk og bibliotek. 

Overnatting i nærheten

Topcamp Bie

Ved Grimstad sentrum finner du Topcamp Bie. Vi har hytter, leiligheter og campingplasser i idylliske omgivelser. 

Besøk oss