7 opplevelser fra Mandal

Et par står på Uranienborg og ser utover Mandal by med kikkert. Foto

Kjenn på ekte sommeridyll med spennende aktiviteter og fine opplevelser i og rundt Norges sørligste by.

1. La adrenalinet pumpe i Bjelland

I Bjelland, cirka 40 minutter fra Mandal, kan du virkelig få opp pulsen. Adventure Norway tilbyr diverse spennende aktiviteter. Her kan du klatre Via Ferrata, rafte i Mandalselva, leie kajakk og få kajakk-kurs, ta en runde paintball med vennegjengen og prøve rappellering ned en fjellvegg. De tilbyr til og med elgsafari!

2. Sjarmerende Mandal sentrum

Mandal har en sjarmerende gamleby hvor hvite trehus ligger på rad og rekke i trange gater. Det er mange koselige nisjebutikker i byen, og flere hyggelige steder å sette seg ned når sulten melder sin ankomst. Du finner flere steder med uteservering, hvor du kan få alt fra burger og pizza, til sjømat og deilige bakevarer.

3. Lindesnes Fyr

Lindesnes Fyr på "Sydkapp" er den tredje mest besøkte attraksjonen i Vest-Agder, etter Dyreparken og Sørlandsbadet. Det er faktisk så mye som rundt 80 000 personer som oppsøker Norges aller sydligste fastlandspunkt hvert år.

Utsikten rundt tårnet er spektakulær! Lindesnes Fyr er like imponerende i strålende sol, som når naturkreftene viser muskler. Sørg for å få med deg solnedgangen fra det flotte fjellplatået.

4. Nydelig utsikt fra Uranienborg

Gå ikke glipp av Uranienborg når du er i Mandal. Turen opp er ikke lang, du går på rundt ti minutter. 

Fra sentrum, like ved restauranten SMOI, går du opp en trapp og videre oppover en bakke, før du kommer til den lille toppen og utsiktspunktet Uranienborg. Det er et vakkert kikkerthus med utsikt over hele Mandal, Furulunden og skjærgården. 

I seilskutetiden var dette utkikksplassen der koner og barn gikk opp for å speide etter mann og far når skutene kom inn Mannefjorden.

5. Spennende skjærgårdstur i RIB

Lyst på en opplevelse i skjærgården litt utenom det vanlige? Tregde Ferie tilbyr RIB-tur i skjærgården. Det er aldersgrense 12 år, og barn mellom 12 og 16 år kan kun være med i følge med foresatt. Forhåndspåmelding er nødvendig. Husk å kle deg for en tur på sjøen. Du kan låne livredningsvester etter avtale.

6. Idyll på Risøbank Gods

Risøbank Gods er en tidligere parafinoljefabrikk midt i Furulunden, bygget for Lord Edward Salvesen fra Edinburgh. Staten kjøpte Risøbank i 1969 og åpnet områdene for allmennheten. Gjennom historien har stedet inspirert både kunstnere og aktører innen næringsliv og politikk til å ta viktige beslutninger. I dag drives det blant annet sommerkafé, kunstgalleri og selskapslokaler. De har også konserter og utstillinger. Tomten har en stor engelsk hage, med et billedskjønt drivhus og en imponerende samling busker og trær.

7. Familietid hos Dyreparken i Kristiansand

Dyreparken i Kristiansand er den ultimate destinasjonen for de med barn. Ikke bare kan du se søte, morsomme og skumle dyr fra alle verdenshjørner. Du kan også oppleve Kardemommeby, Hakkebakkeskogen og Kaptein Sabeltanns verden.

Det er også et badeland i dyreparken, med 12 sklier og bassenger. Dyreparken ligger under en time fra Mandal.

Overnatting i nærheten

Topcamp Sjøsanden

Vi ligger ved de syv strendene i Mandal. Rundt oss har vi den fantastiske Furulunden. Hos bor du godt uansett om du velger hytte, leilighet eller camping.

Besøk oss