6 opplevelser du må få med deg i Hallingdal

En kvinne og en mann sykler med ryggen til kamera bortover fjellsti, Det er grønt rundt dem.

Fjellbygda Ål i Hallingdal byr på flust av aktiviteter og opplevelser.

1. Hesteridning i fjellet

Bli med på ridetur fra Skarslia og opp til Bergsjø, turen tar rundt 2 timer. Vil du oppleve andre deler av fjellet, er det mulighet for både halvdags- og heldagsturer. Dette er en fantastisk opplevelse om du kunne tenke deg å se Hallingdal og fjellheimen fra sitt beste på hesteryggen.

Turene arrangeres av Hestur på islandshester. 

2. På sykkelsetet

Hallingdal er et sykkelparadis! Stisykling med Ål Adventure er en ekstrem opplevelse. Du får låne elsykkel. En guide tar deg med oppover fjellet, til den mest utrolige utsikten. 

Veien ned igjen er selvsagt den morsomste. Her gjelder det å stole på at sykkelen tar deg trygt nedover. Du kjører selvsagt i ditt eget tempo.

3. Få adrenalinet til å pumpe

Er du av den tøffe typen? Hva med å tøye grensene med rafting i Numedalslågen, eller prøve Via Ferrata-løypa i Hemsedal?

Serious Fun tilbyr en fartsfyllt opplevelse i Dagali, med ulike vanskelighetsgrader. Barn kan også være med på moroa. Det finnes ulike nivåer så både nybegynnere og de aller tøffeste kan ha en fantastisk opplevelse.

Erfarne guider fra Hemsedal Fjellsport tar deg med på Via Ferrata i Hemsedal. Det er bratte fjellsider og trange fjellhyller, men du blir guidet gjennom ruten på en trygg og sikker måte.

4. Frisk fjelluft og vakker natur

Vi vil anbefale deg å gå sherpatrappen, som går opp fra Hol. Det er 2000 trappetrinn til Hallingskarvet. Andre fine turer er Lauvdalsbrea og Iungsdalen - hvor du kan gå til turisthytta Iungsdalshytta for å kjøpe rømmegrøt eller norske sveler. På vestsiden av bygda finner du Dyna, som også er en fin tur. Det finnes flere kortere ruter nærmere sentrum, blant annet til Sundreberget og Nasakamben.

Turkart fra UT.no.

© Foto: Vegard Breie

5. Familiedag på Langedrag og Bjørneparken

Livsfilosofien til Langedrag er: "Naturen er vår beste læremester".  Denne filosofien vil du som besøkende merke. De har tatt vare på flere ville dyr og de mest primitive husdyrrasene. De har rundt 300 dyr, fordelt på 20 ulike arter. Du kan blant annet møte ulv, fjellrev, gaupe, elg, reinsdyr, fjording, mouflonsau og telemarksku.

I Bjørneparken har de stor variasjon av norske rov-, ville- og husdyr. De har også Norges største krokodilleutstilling, med 30 krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr.

Begge parkene ligger om lag en times kjøring fra Ål. 

6. En feriedag på Topcamp Hallingdal

På Topcamp Hallingdal har vi alt du trenger for å aktivisere familien, eller til å slappe av. Hos oss finner du klatrepark, lekeland, eventyrgolf, spa, bistro og mye mer.

Opplevelser på Topcamp Hallingdal.

Overnatting i nærheten

Topcamp Hallingdal

Få minutters gange fra Ål sentrum ligger vår campingplass. Vi har designhytter og idylliske plasser for camping. Fra oss har du kort vei til mange fantastiske opplevelser. 

Besøk oss