Vinteropphold på Topcamp Hallingdal

Par på verandaen på styltehytta med skiløype med skigåer rett nedenfor. Foto

Når det pittoreske landskapet rundt Topcamp Hallingdal på Ål blir hvitkledd av den kalde snøen, står det ikke på mangel av spennende opplevelser. Vinterparadiset Hallingdal har utallige muligheter for å oppleve det beste av årstiden: Flere alpine nedfarter, milevis med langrennsløyper, kiting på fjellet, hundekjøring, aking og mye, mye mer!

Skiglede

Ål og omegn er rene himmelriket for deg som elsker å gå på ski. Her finnes over 400 kilometer med preparerte langrennsløyper, som vil glede både erfarne skigåere og nybegynnere. Løypemaskinene har GPS-sender, så du kan følge med hvor sporene er helt nykjørte.

For deg som foretrekker å få fart nedover bakkene er det flere alpinanlegg i nærheten. Besøk for eksempel Ål Skisenter, som har flere nedfarter, eget område for barn og familier, parkområde og servering.

© Foto: Vegard Breie

Sug i magen med kiting

En opplevelse som garantert vil få sommerfuglene i magen til å flakse. Stå på snowboard eller ski og bruk vinden som motor. Bergsjøstølen er faktisk et av de ledende stedene for kiting. De tilbyr utleie av kites, samt flere kurs.

Den vakre fjellheimen

Ål og omegn er et mekka for deg som elsker fjellskiturer og randonee. Ål byr på hvite topper og stille skoger, og vinteren blir enda litt mer magisk herfra. Det er flott å gå på fjellene ved Reineskarvet og Lauvdalsbrea, men vær forberedt på lang anmarsj. 

Du kan også begi deg ut på trugetur. Pakk en sekk med varme klær, en termos og noe godt å spise, så kan du nyte naturen i flere timer.

Akebakke-moro

Vi har en egen akebakke på Topcamp Hallingdal, hvor barna kan leke i timevis. Ønsker du derimot mer fart og spenning, ligger Skarslia Ski- og akesenter bare en liten kjøretur unna. Du kan bruke akebrett eller leie kjelke, og sette utfor to av Norges lengste akebakker!

© Foto: Vegard Breie

Vinter på Langedrag

Dyrene på Langedrag har ikke gått i hi, og parken er fin å besøke året rundt. Bli med inn til ulvene, gaupene og fjellrevene, eller få julestemning når du besøker reinsdyrene! Kjenn enorme krefter når du blir med på hundekjøring, eller ta en idyllisk ridetur i fjellheimen. Parken tilbyr også kanefart, snørekjøring med hest og ulike juleaktiviteter i førjulstiden.

Rå natur med hundekjøring

Dette er en rå opplevelse, perfekt for både familier og eventyrlystne. Geilo Husky tilbyr hundekjøring gjennom herlig vinterlandskap. Kjenn suget i magen og nyt denne ville opplevelsen. Denne måten å oppleve naturen på vil du aldri vil glemme.

Skiglede på Topcamp Hallingdal

Du trenger ikke reise langt for å komme deg i skisporet, når du bor hos oss. Faktisk kan du nærmest ta på skiene i døra og gå rett i sporet. 

© Vegard Breie

Middag på kroken med isfiske

Hva med å prøve lykken med isfiske? Ål er et eldorado for pilking! Det er flere vann som egner seg, for eksempel Vatsfjorden, Bergsjøen eller Rødungen. Vær sikker på at isen er trygg før du begir deg ut på den. 

Fiskekort kan kjøpes på www.inatur.no og via SMS. For fiskekort til Rødungen finnes det en selvbetjeningskasse på parkeringsplassen 'Slakteplassen'.

Snøscootersafari

Opplev naturens prakt og la adrenalinet pumpe med snøscootersafari. Utforsk skogen og fjellene i et vintereventyr du sent vil glemme. Dagali Opplevelser og Gol Motorpark og Aktivitetservice tilbyr denne morsomme aktiviteten.

Overnatting i nærheten

Topcamp Hallingdal

Få minutters gange fra Ål sentrum ligger vår campingplass. Vi har designhytter og idylliske plasser for camping. Fra oss har du kort vei til mange fantastiske opplevelser.

Besøk oss