Vinteropphold på Topcamp Rustberg -Hafjell

Slalomkjører i vinterparadis på Hafjell

© Esben Haakenstad

Nyt vinteren hos Topcamp Rustberg i Øyer, med Hafjell og Lillehammer rett i nærheten. Det snødekte landskapet åpner en verden av muligheter for deg som søker vintermoro og eventyr. Her finner du milevis med langrennsløyper, et av Norges beste alpinanlegg, hundespannkjøring, kjente museer, eventyrlige kvelder i vinterparken og mye mer.

Hafjell Skisenter

Fra Topcamp Rustberg tar det kun 9 minutter å kjøre til Hafjell Skisenter, som er et mekka for skientusiaster. Med sine 33 nedfarter for alle nivåer, 17 skiheiser og en Gondol er det umulig å ikke ha det gøy. 

Det er også egne familieområder, hvor maskoten Isa kommer for å heie på barna som lærer å stå på ski. Det arrangeres også konkurranser, og på afterski tar Isa med barna på dansing.

Milevis med langrennsløyper

På Øyerfjellet finnes over 300 kilometer med langrennsløyper i et nettverk som er koblet sammen med Sjusjøen, Nordseter, Lillehammer, Fåvang og Ringebufjellet. Velg mellom varierte vanskelighetsgrader, og nyt turen mens du puster inn den friske vinterluften.

Gondoltoppen på Hafjell er et perfekt utgangspunkt for skiturer, men du kan også enkelt nå løypene med bil opp på fjellet.

Løypekart over Øyerfjellet.

© Kenneth Nordahl-Pedersen / Visit Lillehammer

Med skøyter på bena

Ta på skøytene og sving deg rundt på isen! Dette er en morsom aktivitet for hele familien. Pakk gjerne med noe godt i sekken, så kan dere ha en fin dag med skøyter og lek. Vingnesvika Skøytebane ligger tjue minutter unna Topcamp Rustberg, og er gratis og åpen for alle.

Isfiske på Øyerfjellet

Kle deg godt, sett deg tilrette og prøv lykken med isfiske. En avslappende og naturskjønn vinteraktivitet. På Øyerfjellet kan du fiske i mer enn 40 vann. Prøv for eksempel Hornsjøen, hvor du kan få abbor og ørret på kroken. Husk å holde deg oppdatert på fiskekort.

Fiskekort på iNatur.

Magi med hundekjøring

En råere opplevelse skal du lete lenge etter. La deg fortrylle av det vakre fjellandskapet mens du suser forbi, stående bak et spann med ivrige huskyer. Sjusjøen Husky Tours og Venabu Fjellhotell tilbyr hundekjøring, som vil være et minne for livet.

© Bard Gundersen

Museumsopplevelser for hele familien

Ha en lærerik og morsom dag med familien på museumsbesøk. På Norsk Vegmuseum kan du se hvordan veier oppsto, hvem som bygget dem og hvordan de er blitt brukt gjennom historien. Norsk fjellsprengningsmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum er også blitt etablert i Norsk Vegmuseum.

Norges Olympiske Museum er et moderne og interaktivt museum, som tar deg med på en leken tidsreise fra antikken til de moderne olympiske leker. Gjenopplev følelsen av de aller største OL-øyeblikkene gjennom interaktive installasjoner og multimedia visninger.

Dette er begge barnevennlige museer, med mange morsomme aktiviteter. 

Hunderfossen Vinterpark

Dette vinterparadiset for familier tilbyr morsomme aktiviteter og et eventyrlig vinterlandskap. I Hunderfossen Vinterpark finner du Skandinavias sydligste snøhotell og en iskatedral, samt spennende opplevelser som kanefart, heksefest, aking, snørafting, minisnøscootere, terrengbiler, fyrverkeri og mye mer.

© Esben Haakenstad

I farta med kjelkekjøring

Fyk nedover bakkene og konkurrer med hverandre! Kjelkekjøring er en skikkelig gøyal opplevelse, hvor latteren vil sitte løst og smilet blir stort. Sett deg på kjelken og fyr av gårde i høy hastighet. Lillehammer Snøpark tilbyr kjelkekjøring. 

Finn din indre OL-mester med bobraft

Besøk Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane og kjenn vinden i ansiktet mens du tar fart og suser nedover. Denne aktiviteten gir deg garantert en morsom utfordring. Med bob kan du komme opp i en hastighet på 100 km/t, så du vil ganske sikkert få skikkelig sug i magen. 

Aldersgrensen på bob er 10 år med foresatt, og 12 år uten foresatt.

© Esben Haakenstad

OL-byen Lillehammer

Lillehammer har en av de fineste gågatene og handlegatene i Norge, med sin gamle trehusbebyggelse som byens hovedpulsåre. Byen er kjent for et unikt og stemningsfullt bysentrum, og enda bedre blir det med snøkledde gater og gylne julelys. Du finner et variert utvalg av moderne og spennende butikker, gode kaféer og restauranter, og et rikt kulturliv med gallerier, museum og mange spennende arrangementer.

Finn varmen med innendørs lek og moro

Hvis været blir rufsete er det mange innendørs alternativer. Besøk for eksempel Lekeland Hafjell, som er et innendørs lekeland på rundt 900 kvadratmeter. Perfekt for barnefamilier, for her kan barna leke trygt i klatrestativ, hinderløyper, sklier og mer.

For deg som liker en aktiv utfordring er Tyrili Klatresenter et stort og spennende senter. Her finnes klatrevegger for alle nivåer, for barn og voksne, og med vegger opp til 14.5 meter. 

Jorekstad Fritidsbad er et badeland med flere basseng både inne og ute. Her er det stor vannsklie, klatrevegg, dampbadstue, tørrbadstue, stupebrett, barnebasseng og servering.

Overnatting i nærheten

Topcamp Rustberg

Nær fornøyelsesparker og skiløyper, og ikke minst kun 9 minutter kjøretid fra Hafjell Alpinsenter, ligger vår populære familiecamping. Her kan du bo i hyggelige hytter og nyte storslått natur.

Besøk oss