Vinter i Oslo

© VisitOSLO/Ingeborg Lindseth

Utforsk hovedstadens vintersjarm, hvor du kan danse på isen, finne skiglede i marka, oppleve kunst og kultur, og varme hendene på en kopp kakao. De kalde vinterdagene vil gi deg en fin opplevelse i Oslo.

Kjelkeaking

Korketrekkeren er Oslos mest populære akebakke, og det er ikke uten grunn. Bakken ligger like ved Holmenkollen og er et to kilometer langt eventyr med fart og magesug! Løypa går fra Frognerseteren til Midtstuen. Det er enkelt å ta T-banen hit og kjelke kan lånes fra akeforeningen

Etter aketuren kan du varme deg i Kafé Seterstua, med kakao og eplekake.

Det finnes selvsagt også flere andre akemuligheter i Oslo. Dra ut i marka eller vær kreativ i noen av byens snødekte parker.

© VisitOSLO/Didrick Stenersen

Stovnertårnet

Stovnertårnet er Norges lengste tårn. Det er et utsiktstårn, en attraksjon i seg selv, et møtepunkt, et monument og også en slags turvei, med sine 265 meter til toppen - selv om toppen bare er 15 meter over bakken. Ta med noe varmt å drikke på en termos, og nyt utsikten over det hvitkledde landskapet! Få gjerne med deg en fargerik solnedgang på kjøpet.

Holmenkollen og Roseslottet

I Holmenkollen venter en perfekt vinterdag, hvor du kan spise på restauranten, besøke skimuseet og ha utgangspunkt for skiturer i marka, kjelketurer i Korketrekkeren og moro i Oslos største alpinanlegg.

I nærheten finner du også den populære attraksjonen Roseslottet. En kunstinstallasjon med formål å fortelle historien om okkupasjonen av Norge og om de grunnleggende prinsippene for demokrati, rettsstat og humanisme. Installasjonen blir om mulig enda mer magisk når den er dekket av snø. Du kan varme deg i Roseslottets Storstue! Her selges blant annet varm og kald drikke, nystekte vafler og kanelboller.

© VisitOSLO/Sandbox

Mange skimuligheter

Visste du at det finnes over 2600 kilometer med preparerte langrennsløyper i Oslo? Flere av disse løypene er opplyst, slik at du kan nyte den koselige kveldsstemningen i marka.

Det beste av alt? En av disse løypene finner du rett utenfor Topcamp Bogstad. Du kan nærmest ta på skiene i hytta og gå direkte ut i løypa. Mulighetene i Oslomarka er uendelige, men her er noen anbefalte utgangspunkt for å starte skituren, fra Visit Oslo

  • T-bane 1 til Midtstuen, Holmenkollen, Voksenkollen eller Frognerseteren
  • T-bane 3 til Skullerud eller Mortensrud
  • T-bane 5 til Sognsvann

I tillegg til flotte langrennsløyper kan også storbyen by på komplette skianlegg: Kirkerudbakken skisenter, Varingskollen alpinsenter, Oslo Skisenter Grefsenkollen og Skimore Oslo - som er byens største, med 14 nedfarter, 6 heiser, halfpipe og en av de største terrengparkene i Norge.

© VisitOSLO/Tord Baklund

Spennende aktiviteter innendørs

Om det blir for kaldt inne, kan det være godt å krype inn. Oslo har mange spennende innendørs aktiviteter! Her er det bare å velge og vrake.

Oslo reptilpark har øgler, slanger, krokodiller, edderkopper, skorpioner, insekter og mer. Fangene på Fortet er stedet du kan ta med vennegjengen eller familien for en morsom dag med oppgaveløsing og utfordringer. For mer fart og spenning er trampolineparken Rush, Oslo klatrepark og aktivitetssenteret Megazone perfekt.

Sauna

Det er mange fordeler med isbading, men den aller beste er det morsomme og sosiale ved det. Ta med deg vennegjengen på en iskald fornøyelse. Langs kaia mellom Sørenga og Tjuvholmen ligger det flere saunaer ved vannet. Kok, Oslo Fjord Spa og SALT er eksempler på steder som tilbyr dette.

© VisitOSLO/Fara Mohri

Shopping og julemarked

Ta vinterens shoppingtur eller julehandelen i hovestaden. Her finner du alt du trenger. Mange av de eksklusive butikkene ligger i Nedre Slottsgate. Det er diverse butikker av ulik skala på Aker Brygge, i Bogstadveien og i Karl Johans gate. På Grünerløkka er det mange butikker blant kaffesjapper og barer. Kjøpesentrene Oslo City og Byporten ligger ved Oslo S. Hos Paleet, Eger og Steen & Strøm finner du butikker i dyrere klasser.

Gå for all del ikke glipp av det koselige julemarkedet i Spikersuppa, midt i Oslo sentrum. Her er det boder med varm gløgg, mat og søtsaker, samt lokale råvarer, ull, suvenirer og masse mer. Det er til og med et parishjul som lar deg få utsikt over hele området.

Skøyter i Spikersuppa

Å stå på skøyter midt i sentrum er en hyggelig og stemningsfull aktivitet. Skøytebanen er for alle, og det er gratis adgang. Om du ikke har egne skøyter kan du leie der, for kun 200 kroner. Når tær og fingre blir kalde kan du vandre inn på en av kaféene, bakeriene eller restaurantene i området for å finne varmen og noe godt å spise eller drikke.

© VisitOSLO/Didrick Stenersen

Kultur og museer

Du kan velge og vrake, alt ettersom hva humøret sier. Operahuset, Deichman Bjørvika og det nye Munch-museet bør du få med deg. Ta gjerne turen innom Teknisk museum, Kon-Tiki museet, Norsk folkemuseum eller Naturhistorisk museum også. Nasjonalmusset, Astrup Fearnley-museet og Henie Onstad Kunstsenter gir påfyll til den kunstinteresserte.

Vigelandsparken og Akershus Festning er utendørs arenaer som kan være både flotte og stemningsfulle vinterstid. Med mindre folk og fint vær kan det bli riktig så magisk.

Hovedstaden har også en hel haug med teaterforestillinger, show og konserter. Følg med på Visit Oslos arrangementetkalender.

Overnatting i nærheten

Topcamp Bogstad

Vi holder til ved markagrensa vest i Oslo, 15 minutter fra Oslo sentrum. Hos oss bor du godt uansett om du velger våre leiligheter, hytter eller campingplassen. Vi har førsteklasses sanitæranlegg, hvor du kan booke ditt eget privat bad. Her kan du bo hele året.

Besøk oss