7 høstopplevelser i Nesna

Jente står på hodet på SUP-brett på vannet med fjell i bakgrunnen. Foto

Nesna tilbyr det beste fra Helgelandskysten. La deg fortrylle av mektige naturopplevelser.

1. Øyhopping

Vi vil sterkt anbefale øyhopping blant Nesnaøyene. Rutebåten tar deg enkelt mellom øyene, eller du kan bli med på RIB-tur. Øyhopping til de vakre øyene er en fantastisk opplevelse.

Du kan også utforske en større horisont av Helgeland. Hopp på rutefergene for å besøke øyer som Lovund, Træna, Rødøy, Myken og Støtt.

© Foto: Kristoffer Møllevik / Visit Helgeland

2. Toppturer

Fjellene på Helgeland er ikke bare majestetiske å se på, men de gir også mektige turopplevelser. Kjølen er lett tilgjengelig og er en fantastisk tur. Fjellryggen kan minne om en båtkjøl som ligger opp ned, og det spekuleres i om dette er opphavet til navnet. 

Rødvika på Tomma er også en flott tur med en fantastisk strand. Du kommer deg til Tomma med rutebåten. 

Fra Hannkamsletta får du en nydelig utsikt over Nesna og nærområdet. 

Turkart fra UT.no.

3. Nesna fra havet

Helgelandskysten er om mulig enda mer fantastisk fra havet. En padletur i kajakk er en like utrolig opplevelse året rundt. 

Begi deg ut på tur, i ett med naturen. Lytt til stillheten og bølgeskvulp, mens du padler fra den ene hvite stranda til den neste, med fjellene som bakgrunn.

Kajakk kan du leie fra Helgeland Kajakk. 

© Foto: CH / Visit Helgeland

4. Snorkling

Visste du at det er flere steder i området du kan snorkle? Du vil riktignok trenge en våtdrakt, om ikke en tørrdrakt. Men det er nok av spennende ting å se i vannet utenfor Nesna. 

Ta på deg drakta og dra med snorkleutstyret på en spennende oppdagelsesferd i vannet.

5. Nordlysjakt

Fra september til april er det ofte gode muligheter til å se nordlyset på Helgeland. Sjansen for å se nordlyset er likevel best om du planlegger litt. Følg med på nordlysvarselet, og kom deg gjerne opp i høyden og vekk fra lysene i byen. Det vil gi den beste scenen for et godt show.

© Foto: Arvids Baranovs

6. Ølsmaking

Raus Bryggeri ligger rett ved ferjeleiet på Nesna. Bryggeriet startet våren 2019, og lager øl fra Helgelandskysten. 

De tilbyr ølsmaking og omvisning, en morsom aktivitet for den som er glad i øl eller god drikke for øvrig.

7. Handelshuset Zhal

Zahls gamle forretningsbygg, er i dag Nesna museum. Museet ligger rett ved sentrum. Det var her familien Zahl drev handel og bodde gjennom mesteparten av 1900-tallet. Den eldste delen av bygningsmassen er fra 1907. 

Tilhørende museet er også det gamle skolebygget Klokkergården, fra 1823.

Nesna Museum har midlertidige utstillinger, ulike arrangementet og markeringer gjennom året.

Overnatting i nærheten

Topcamp Havblikk

Vi ligger rett ved vannkanten, nært Nesna sentrum. Vi har hytter, leiligheter og campingplasser for alle. Vil du tilbringe mest mulig tid på Nesna tilbyr vi også sesongplasser. Med sesongplass kan du bygge ditt eget ferieparadis i hjertet av Helgeland. 

Besøk oss
Overnatting i nærheten

Topcamp Mosjøen

Vi ligger like ved sentrum i Mosjøen. Hos oss kan du bo godt i våre hytter og leiligheter, eller på campingplassen. Det er kort vei til Mosjøens mange aktiviteter.

Besøk oss