10 høstopplevelser du må få med deg i Mosjøen

Dame ser utover utsikt fra fjellet. Foto

Den fantastiske naturen rundt Mosjøen er ramme for mange utrolige høstopplevelser. 

1. Sprek opplevelse i Helgelandstrappa

3000 trinn opp fjellet, gir deg en fantastisk tur. Trappen er laget av Nepalske sherpaer, og har en stigning på 818 høydemeter. Det tar mellom to og tre timer til toppen. Du har en konstant utsikt over Mosjøen sentrum. 

Når du nærmer deg toppen får du panoramautsikt over alle fjellene i området, og er det klarvær kan du se helt til De Syv Søstre i Sandnessjøen.

2. Bryt komfortsonen med Via Ferrata

Hi North arrangerer Norges nordligste Via Ferrata-løype i Mosjøen. Via Ferrata er en klatreløype, hvor du er sikret i en vaier. Det er naturlige trinn og grep i løypa, så du trenger ikke klatreerfaring. Det kan likevel være tøft, og det er en aldersgrense på 12 år. Løypa er 400 meter lang, og på 660 høydemeter. Turen starter i Helgelandstrappa.

Opplevelsen kommer nærmest med en garanti for kribling i magen, spenning og mestringsfølelse - og en utrolig utsikt om været spiller på lag. Hi North arrangerer kun turer på forespørsel i september og oktober.

3. Magesug i zipline

Få et skikkelig adrenalinkick og magesug av de sjeldne. Ziplinen går fra Storfjellet og til enden av Sjøgata. Den er hele 700 meter lang, og er en fartsfylt og luftig opplevelse. 

Hele veien har du utsikt over fjorden og Mosjøen. Du blir trygt sikret med kroppssele før du suser av gårde. Ziplinen har et automatisk bremsesystem, som gir deg en sikker og trygg opplevelse av å fly.

Zipline arrangeres av Hi North. Åpningstidene i september og oktober er noen helger, eller på forespørsel. 

© Foto: Hi North

4. Kultur og historie i Sjøgata

Den sjarmerende, velbevarte gamle bydelen av trehus er Mosjøens fremste turistattraksjon. Sjøgata har Nord-Norges lengste sammenhengende trehusbebyggelse fra 1800-tallet. 

I gata er det et yrende liv med servering, handel, museum, gallerier, kunstutstillinger, antikviteter, festivaler og mye mer. Sjøgata er ikke bare et museum eller en nostalgisk kulisse, men en høyst levende del av Mosjøen sentrum.

5. Unik opplevelse med grottevandring

Vandring i Øyfjellgrotta tar deg med i det mørke og ukjente. Øyfjellgrotta er en 500 meter lang kalksteinsgrotte. En opplevelse litt utenom det vanlige!

Inne i grotten er det en underjordisk elv, med trange partier. Du må forvente litt kryping.

Turen er passende for de fleste, og tar cirka 3 timer. Du får låne kjeledress, hjelm, hodelykt og hansker. 

Grottevandringene arrangeres av Hi North.

© Foto: Hi North

6. Nordlysjakt

Fra september til april er det ofte gode muligheter til å se nordlyset på Helgeland. Sjansen for å se nordlyset er likevel best om du planlegger litt. Følg med på nordlysvarselet, og kom deg gjerne opp i høyden og vekk fra lysene i byen. Det vil gi den beste scenen for et godt show.

7. Opplevelser på vannet

Hos BUA utstyrssentral kan du leie SUP-brett, kajakk og annet utstyr for opplevelser på vannet. Det er absolutt ikke feil å se Jacobsenbrygga og Sjøgata i høstfarger fra vannet, eller padle forbi det majestetiske Øyfjellet. Husk å kle deg godt! 

8. Familierafting på Trofors

Ta med familien på rafting gjennom morsomme stryk sammen med Rivernorth Rafting. 

Dere rafter enten i Svenningelva eller Auster-Vefna, avhengig av vannstand. Det er også lov til å prøve seg på en svømmetur i elva.

Turen varer i 3,5 timer. Aldersgrense er 6 år. 

Bestill turen via Rivernorth. 

© Foto: RiverNorth

9. Skliekonkurranse i svømmehallen

Det er lite som er bedre enn å more seg inne i en svømmehall på en kald høstdag. Kippermoen Idrettssenter er nærmeste nabo til Topcamp Mosjøen. Her finner du en svømmehall som inkluderer barnebasseng, terapibasseng, stupebrett og vannsklie.

Vannsklien har en lengde på 37 meter, og tar tiden på deg. 25-meterbassenget holder 28 grader, barnebassenget og terapibassenget har 34 grader. 

På Kippermoen har de også treningssenter og squash-baner.

10. Skitt fiske

Ta med fiskestanga på tur. Kanskje får du torsk, kveite, sei eller uer på kroken! På Helgeland kan du fiske i både saltvann og ferskvann. Her er mulighetene mange for en fiskeentusiast. 

Overnatting i nærheten

Topcamp Mosjøen

Vi ligger rett utenfor sentrum. Hos oss kan du bo godt i våre hytter og leiligheter eller på campingplassen. Det er kort vei til Mosjøens mange aktiviteter. 

Besøk oss
Overnatting i nærheten

Topcamp Havblikk

Vi ligger på vannkanten, nært Nesna sentrum. Det er litt over en times kjøring fra Mosjøen. Her finner du hytter, leiligheter og campingplasser for alle. Vil du tilbringe mest mulig tid på Nesna, tilbyr vi også sesongplasser. Med sesongplass kan du bygge ditt eget ferieparadis i hjertet av Helgeland.

Besøk oss