Vinter på Helgeland

© Morten Eriksen / Visit Helgeland

La deg fortrylle av Helgelands majestetiske landskap. Regionen har nok av fantastiske vinteropplevelser å friste med!

Nordlys

Opplev det fantastiske naturfenomenet fra Helgeland. Dra gjerne på nordlysjakt på egenhånd, eller så kan du bli med på en guidet tur med Hi North i Mosjøen. Vil du oppleve nordlyset på egenhånd anbefaler vi at du følger med på nordlysvarselet, drar til et sted med lite lysforstyrrelse og jakt etter det dansende lyset.

Vinterkajakk

Hva med å oppleve det majestetiske vinterlandskapet fra sjøen? En padletur er like utrolig på vinteren som om sommeren. Kle deg godt, lei en tørrdrakt og begi deg ut på en tur i ett med naturen. Lytt til stillheten og bølgeskvulp, mens du padler fra en hvitkledd strand til den neste, med fjellene som bakgrunn.

© Emilie Solbakken / Visit Helgeland

Trugetur

Truger lar deg oppleve landskapet på en helt unik måte. Du trenger ingen erfaring for å lange ut på trugetur, det er bare å ta seg god tid og nyte omgivelsene underveis. Er du heldig kan du se rein, elg, hare eller rev. Hi North tilbyr guidet trugetur, som inkluderer truger, staver og varm drikke på veien.

Topptur

Å oppleve noen av Helgelands fjelltopper med ski på bena er ikke annet enn utrolig. Det er gode muligheter for fine toppturer på hele Helgeland. De som bor her vil muligens hevde at en skitur på Tomskjevelen er en av de flotteste skiturene i Helgeland. Det er flere fantastiske randoneeopplevelser langs kysten, for eksempel på Nesna, Sjonfjellet og på mange av øyene rundt. Eller du kan ta turen til Mo i Rana eller Mosjøen for flere alternativer.

© Hans Petter Sørensen / Visit Helgeland

Hundekjøring

Kjenn vinden piske deg i ansiktet mens du suser gjennom det hvite fjellandskapet. Hundesledetur med huskyer er ikke annet enn eventyrlig. Hi North arrangerer turer i Mosjøen. Kle deg godt og gjør deg klar for en vill opplevelse! 

Snøscootersafari

Hvis du elsker adrenalin er dette for deg! Kjør gjennom snødekte skoger og over fryste innsjøer. Lær om lokalmiljøet, dyrelivet og regionens historie underveis. Hi North tilbyr hel- og halvdagsturer, og de passer for både nybegynnere og erfarne. Snøscootertur er en fin måte å utforske vinteren på Helgeland og skape nye minner.

© Emilie Solbakken / Visit Helgeland

Alpinanlegg

Helgeland Alpinsenter er Helgelands største alpinanlegg, og ligger i Kjemsåsen like utenfor Mosjøen. Her finnes det tre heiser og seks kilometer med løypenett i variert terreng. Alpinsenteret har barnebakke, familieløype og kafé, slik at hele familien kan ha en morsom dag sammen!

Langrenn

Er det én ting Helgeland ikke er i manko på, så er det langrennsløyper! Du kan selvsagt finne frem fjellskiene og lage egne løyper, eller så kan du følge med på hvilke løyper som er preparerte i Vefs kommune. Ta med familien på tur med Kvikk-Lunsj og kakao, eller få opp pulsen med en skikkelig treningstur! Her er det noe for alle.

© Kristoffer Møllevik / Visit Helgeland

Jul i Sjøgata

Få ting gir julestemning som førjulstiden i Sjøgata i Mosjøen! Gå innom julemarkedet, handle lokale gaver, nyt den julepyntede gata og bli med på verdens lengste julegrøtbord! I 2022 var bordet hele 270 meter langt, og serverte grøt til de som ville smake. 

I nærheten

Fra både Topcamp Mosjøen og Topcamp Havblikk har du hele Helgeland for dine føtter. Mo i Rana, for eksempel, er bare en kort kjøretur unna. Der finner du opplevelser som blant annet grottevandring, isklatring og brevandring. Eller du kan besøke Sandnessjøen og se fjellrekken De Syv Søstre. En tur til Rabothytta med nydelig utsikt over Okstidanbreen er også å anbefale! 

© Hans Petter Sørensen / Visit Helgeland

Overnatting i nærheten

Topcamp Mosjøen

Vi ligger rett utenfor sentrum. Hos oss kan du bo godt i våre hytter og leiligheter eller på campingplassen. Det er kort vei til Mosjøens mange aktiviteter.

Besøk oss
Overnatting i nærheten

Topcamp Havblikk

Vi ligger på vannkanten, nært Nesna sentrum. Det er litt over en times kjøring fra Mosjøen. Her finner du hytter, leiligheter og campingplasser for alle. Vil du tilbringe mest mulig tid på Nesna, tilbyr vi også sesongplasser. Med sesongplass kan du bygge ditt eget ferieparadis i hjertet av Helgeland.

Besøk oss