Aktiviteter

Les mer
Fem elever sitter smilende foran et bål, med sola bak. Foto

Vår- og høstaktiviteter

Gateorientering

Her vil elevene lære og repetere enkel bruk av kart og kompass. Aktiviteten foregår i nærmiljøet vårt. Dette er en form for stjerneorientering, hvor elevene jobber i grupper på to eller tre.

Bueskyting og natursti

Her vil gruppen bli delt i to. Den ene gruppen har natursti, mens den andre har bueskyting. Så bytter vi etterpå.

Dagstur på truger

Dagstur på høyfjellet som gjennomføres sen høst eller vår, utenfor skisesongen.

Teambuildingsaktiviteter

Her skal elevene jobbe sammen, og utføre ulike aktiviteter. Eksempel på aktiviteter kan være å stable tårn med klosser, gå på lange treski sammen og melkespannholding. Gruppen skal også gå en natursti med diverse spørsmål.

Villmarksleir

Aktiviteten starter med en liten gåtur til lavvoen vår. Her skal elevene blant annet lære å lage bål, tenne opp bål med tennstål og andre opptenningsmetoder, lage pannekaker på bålet, samt vaske og rydde utstyret som er brukt. 

Klatring

Denne aktiviteten har en ekstra kostnad. Klatringen foregår i vår klatrepark, hvor elevene får mulighet til å utfordre komfortsonen og kjenne på mestring. En kjempefin aktivitet som elevene liker svært godt.

Museumsbesøk

"Veit du kva ein slikjekjake blei brukt til? Eller at folk trudde dei vart baktala når dei hadde hikke? Med våre auger er det både rart og moro å få vite om korleis folk levde i tidlegare tider. Målet med besøket på Ål Bygdamuseum er å gje elevane ei oppleving av, eller ei forståing av, korleis det var å bu og leve i Ål og i Hallingdal i gamle dagar. Me svallast!"

Fjelltur på Veståsen

Dette er en dagstur. Vi blir kjørt med buss opp til Nyset, og derfra går vi tilbake til leirskolen. Turen er rundt 10 kilometer, men mesteparten av turen er nedoverbakke. Her vil det være flere retrettmuligheter hvis noen ikke kan gå hele ruten. På det høyeste punktet, 1185 m.o.h., er det fantastisk utsikt over fjella i Ål, Nesbyen, Hemsedal og Hol.

Fjelltur til Kyrhovda

Dette er en dagstur. Vi blir kjørt opp til Holu, og derfra går vi ned til Kyrhovda som ligger 1147 m.o.h. Denne toppen ligger på grensa mellom Ål og Hol, med fantastisk utsikt over Geilo, Ålingsfjella, Hemsedal og nedover resten av Hallingdal. Vi kjører buss tilbake til leirskolen. På denne turen vil det ikke være noen retrettmulighet med tanke på henting underveis, så sant det ikke skjer noe spesielt.

Dagstur til Hesttjern med fisking

Denne aktiviteten foregår ved 5-dagers leirskoleopphold. Vi reiser med buss til Hesttjern, hvor vi vil ha forskjellige aktiviteter. Blant annet vil vi lære å ta fisk ut av garn, sløye fisk, fiske, og lage en enkel dessert på bål. Elevene må også komme på egne aktiviteter som de kan gjøre på området.

Vinteraktiviteter

Lag din egen turkake

Denne aktiviteten foregår innendørs på felleskjøkkenet. Her skal elevene lage en turkake som de kan ha med seg på aktiviteter under resten av oppholdet. 

Skileik

Her skal vi leke på langrennski, med blant annet fotball, titrekksleken og andre leker. Alle aktiviteter foregår på ski. Vi kommer også til å øve på skiteknikk.

Teambuildingsaktiviteter 

Her skal elevene samarbeide, og jobbe i lag for å utføre ulike aktiviteter. Eksempler på aktiviteter er å gå på lange "treski" sammen, stafett, og samarbeide om å løse ulike hindre i en løype. Gruppen skal også gå en natursti med diverse spørsmål.

Liten skitur med villmarksleir

Denne aktiviteten starter med en liten skitur til lavvoen vår. Hvis noen ikke kan gå på ski av ulike grunner, kan de gå på bena. Når vi kommer frem, skal vi bytte til andre sko, lage til bål, tenne opp bål med tennstål og lage pannekaker over flammene. 

Skiskyting på Liatoppen

Dette er en aktivitet der elevene får prøve seg på skiskyting gruppevis. De får også lov til å leke, gå på ski og ake når de ikke er på standplass og har skiskyting. Vi vil fyre opp bål og kose oss denne dagen. Aktiviteten foregår på Liatoppen stadion.

Alpint i Ål skisenter

Her vil elevene få en dag i Ål skisenter. Det er mange bakker å velge mellom. Alt fra et lite tautrekk for nybegynnere, til bakker som alpinlandslaget trener i. Elevene må få en godkjenning fra oss før de går opp på neste nivå i bakker. Elevene kan bruke alpinski, snowboard eller telemarkski.

Skitur på Veståsen

Dette er en felles skitur. Det vil være to ulike løypelengder, men alle møtes for felles lunsj. Elevene kan ake, bygge hopp og leke. Vi vil selvsagt også ha bål under lunsjen. Det vil være mulig å gå på bena inn til lunsjplassen dersom det er noen som ikke kan gå på ski. Her vil det ikke være mulighet for å bli hentet med mindre noe spesielt skjer.